Kohon sisältöpankki

Lue täältä  ja opi uutta! Blogikirjoituksia, uutisia ja asiantuntijasisältöjä liittyen mm. toiminnanohjaukseen, tehtävien ja asiakkuuksien hallintaan, projekteihin, parhaisiin käytäntöihin sekä kannattavuuteen.

Tervetuloa!

Kategoriat

Avainsanat

Haku

Verified KYC AML integraatio Kohoon

Koho ja Verified yhteistyöhön

Koholla on mahtavia uutisia kaikille teille, joita velvoittaa laki rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseksi: Koho ja Verified aloittavat yhteistyön AML ja KYC-prosessien osalta. 

Lue lisää

Ketterä projektinhallinta: kuinka PSA-järjestelmät ovat hyödyksi

Ketterä (agile) projektinhallinta on noussut suosituksi lähestymistavaksi projekti- ja teknologiamaailmassa. Se mahdollistaa organisaatioille nopeamman reagoinnin …

Lue lisää
Asiakkaan odotusten hallinta osana projektin hallintaa - tiivistelmä

Asiakkaan odotusten hallinta osana projektin johtamisen strategiaa

Kohon webinaarissa 30.8. projektijohtajamme Kalle Raitio käsitteli projektin kokonaisuuden onnistumiseen olennaisesti vaikuttavaa asiakkaan odotusten hallintaa, (CEM, Customer Expectation Management). Asiakkaan odotusten hallinnalla varmistetaan, että asiakkaan odotukset projektilta ovat realistiset, ymmärrettävät ja saavutettavissa.

Lue lisää

Töölön Vireessä prosessit nopeutuivat Kohon avulla

Töölön Vire sai prosesseihinsa nopeutta Kohon avulla. He kokevat myös järjestelmän käytön helpoksi ja yhteistyön positiiviseksi.

Lue lisää
Projektiportaali-uutuus

Uutta Kohossa: Projektiportaali vastaamaan projektinhallinnan nykytarpeisiin

Uusi projektiportaali vastaa moderneihin projektinhallinnan tarpeisiin, joissa yhteistyö asiakkaan kanssa on ratkaisevan tärkeää.

Lue lisää

Provincialle Kohon monipuolisuus on valttia

”Olemme pystyneet luopumaan erillisistä järjestelmistä ja yhdistämään toimintoja yhteen ohjelmistoon. Uusi toimintatapa on lisännyt tehokkuutta ja tuonut läpinäkyvyyttä ja selkeyttä tekemiseen. Lisäksi Kohosta saa hyvin tietoa esihenkilötyön tueksi, ja se on muuttanut tapaa johtaa.”

Lue lisää

Juha Supponen, Service Management Partner, Staria

”Kohon keskeisistä ominaisuuksista unohtuu usein mahdollisuus laadukkaaseen tiketöintiin. Näkymästä, jossa ammattilaiset kirjaavat työvuorot voi tehdä myös asiakaspalvelua ilman, että ammattilainen avaa erikseen muita järjestelmiä.

Tiketöinti oli helppo ottaa käyttöön, käyttöliittymä on selkeä ja käyttöönottoon saa hyvän tuen. Erityismaininta käyttäjäystävällisyydestä sekä selkeydestä.

Asiakaspalvelun laadussa on tärkeää hyvät SLA raportit ja ne saa helposti visuaaliseen muotoon esim. oman henkilökunnan tai asiakkaiden kanssa läpikäyntiin.”

Toiminnanohjausjärjestelmä tilitoimistolle

Toiminnanohjausjärjestelmä tilitoimistolle – mitä ottaa huomioon?

Järjestelmän valinta on aina tärkeä prosessi ja kannattaa tehdä huolella. Lue tästä oppaasta, mitä ottaa huomioon kun hankinnassa on tilitoimiston toiminnanohjausjärjestelmä.

Lue opas
asiakkaan-onboarding

Kuinka tehdä onnistunut asiakkaan onboarding?

Asiakkaan onboarding tarkoittaa asiakaskokemusprosessia, jonka avulla uusi käyttäjä tulee sinuiksi tuotteesi tai palvelusi kanssa. Menestyksekäs …

Lue lisää

Kiitos kaikille Tili- ja Veropäivillä osastollamme käyneille

Koholaiset olivat jälleen isolla jengillä mukana Tili- ja Veropäivillä 23.-24.1.2023 Messukeskuksen Siivessä esittelemässä Suomen suosituinta …

Lue lisää

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi tarpeet ja kulmakohdat ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.