PSA toiminnanohjaus – mikä se oikeastaan on ja kenelle?

PSA on lyhenne sanoista ”Professional Services Automation” ja se tarkoittaa asiantuntijayritysten toiminnanohjausta. (wikipedia) PSA eroaa perinteisestä toiminnanohjauksesta kevyemmän rakenteensa puolesta. PSA-järjestelmissä ei yleensä ole ERP:ssä yleistä tuotannonohjausta ja varastonhallintaa.

mikä on PSA toiminnanohjaus. esittelyssä.

PSA-järjestelmät on kehitetty tukemaan nimenomaan asiantuntijapalveluille tyypillisen projektiluontoisen työn hallintaa, jolloin järjestelmä keskittyy laskutettavien projektien ohjaamiseen, seurantaan ja laskutukseen. PSA-järjestelmä pitää sisällään yleisesti projektinhallinnan, työajanseurannan, laskutuksen ja johdon raportoinnin. Mukana voi olla myös esimerkiksi CRM. PSA-ohjelmistot ovat tyypillisesti käytössä ohjelmisto-, insinööri-, arkkitehti-, konsultti- tai mainosaloilla. PSA-järjestelmät rakennetaan nykyään useimmiten selainkäyttöisiksi pilvipalveluiksi, eli niitä voi käyttää kätevästi nettiyhteyden avulla miltä tahansa koneelta.

Kenelle PSA on?

Yllä kerroimme tyypillisimpiä aloja, joilla PSA on käytössä, mutta mikä tahansa asiantuntijaorganisaatio hyötyy siitä, sillä PSA:n avulla yritys parantaa projekteja ja talouden hallintaa kaikilla tasoilla. Yrityksen sisällä PSA:sta hyötyvät niin myynti ja markkinointi kuin talousosastokin, sekä tietysti projektipäälliköt. PSA voidaan integroida CRM:ään ja muihin tärkeisiin ohjelmistoihin, kuten taloudenhallintaan, laskutukseen, analytiikkaan jne.

Maailmassa, jossa etätyö on kasvanut voimakkaasti, PSA ohjaa tekemistä myös etänä ja tarjoaa ajantasaista raportointia. Aiemmin startupeille ja pienemmille bisneksille ei ollut olemassa järjestelmää, kun isot ERPit olivat liian kalliita ja järeitä ja yritykset käyttivät pian enemmän aikaa manageroidakseen työtä kuin kasvattaakseen businesta. PSA:t vastaavat tähän tarpeeseen. PSA tehostaa toimintaa ja resursseja, erityisesti yrityksissä, jotka eivät myy niinkään tuotetta vaan palvelua. PSA:n avulla yritysten johtajat ja omistajat pääsevät raportoinnista näkemään tilanteen helposti sekä kehittämään toimintaansa. Järjestelmä maksaa nopeasti itsensä takaisin parantuneena tuottavuutena.

Viimeisimmässä PSA-sukupolvessa toiminta on pilvessä ja järjestelmä käyttää API-rajapintoja. PSA siis tyypillisesti integroituu helposti muihin webbipohjaisiin järjestelmiin. Näin muodostuu kokonaisuus, jonka kanssa on helpompi ohjata asiakasprojekteja, saada kaikki työt paremmin laskulle ja laskuttaa nopeammin. Kohon integraatioista luet lisää tästä.

Miksi PSA toiminnanohjaus?

Järjestelmän valinta on tärkeä prosessi ja kannattaa tehdä huolella. Hinnan ei pitäisi olla ainoa määrittävä tekijä. PSA:n avulla bisnes kulkee smoothisti. PSAn ydin on tukea ja helpottaa sinua optimoimaan liiketoimintaprosessisi. Järjestelmä optimoituu sinua ja liiketoimintaasi varten, ei niinpäin, että sinun tarvitsee muuttaa kaikki prosessisi jäykkää järjestelmää varten. Miksi sitten valita PSA? Tässä syitä.

7 prosessia, joissa PSA auttaa sinua:

  1. Ajan kellotus: asiakkaille tehtävät työt sekä työaika
  2. Laskutus: Nopeampaa ja virheettömämpää
  3. Projektin hallinta ja budjetointi
  4. Kuormitus ja resursointi
  5. Raportointi: avainluvut helposti ja ajantasaisesti
  6. Tunnit kätevästi palkkoihin
  7. Asiakashallinta

Seuraa yrityksesi tapahtumia

Jos et seuraa aktiivisesti yrityksesi tapahtumia, päädyt hyvin nopeasti ojaan. PSA tekee raportointia, jonka avulla seuraat helposti ja ymmärrettävästi, miten eri asiat yrityksessäsi menevät. Näin pystyt myös huomaamaan epäkohtia ja parantamaan toimintaa. Kun yritys kasvaa, projektit monimutkaistuvat ja lisääntyvät ja seuranta ilman PSAta hankaloituu. Suosittelemmekin ottamaan järjestelmän käyttöön jo alkuvaiheessa, jolloin asioiden kanssa on helpompi edetä. Kohon pystyy ottamaan käyttöön myös pienemmissä osissa.

Haluatko kuulla lisää miten Koho PSA toimii?

tai katso järjestelmävideoitamme youtube-kanavaltamme.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Colliers Finlandille Kohon toiminnanohjausjärjestelmä käyttöön

Tiedote heinäkuu 2021 Colliers on johtava ja monipuolinen asiatuntijapalvelu- ja sijoituspalveluyritys, joka toimii 67 maassa …

Lue lisää

Koho toimitti toiminnanohjausjärjestelmän Provincialle

Tiedote kesäkuu 2021 Provincia Oy on kehittyvä ja kehittävä, korkeatasoisia henkilöstö- ja taloushallinnon palveluja tuottava …

Lue lisää

Haluaisitko kuulla lisää?
Varaa aika etäesittelyyn!

Tilaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, ja saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi.