Vie projektin laskuttaminen uudelle tasolle!

Projektin laskuttaminen… se on se tylsä, stressaava ja ennen kaikkea aikaa vievä homma, ajattelee moni. Varsinkin monimutkaisemmissa tapauksissa laskujen lähettäminen tuntuu haastavalta, ja siksi voi käydä niin, että laskut eivät meinaa lähteä matkaan tai osa töistä jää laskuttamatta.

Projektin laskuttaminen

Hyvä tapa olisi hoitaa laskut selkeässä syklissä, oli se sitten kerran viikossa, kerran kahdessa viikossa tai kerran kuukaudessa. Laskuttamiseen kannattaa suhtautua neutraalisti yhtenä työhön kuuluvana osana. Sille on syytä varata kalenterista tietty aika, muuten on liian helppoa siirtää tehtävää aina vain eteenpäin. Kannattaa myös seurata, että laskut on maksettu. Jos laskutuksessa liikkuu vähänkin enemmän laskuja, hyödyt automatisoidussa laskutuksessa ovat suuret.

Teimme muutama vuosi sitten kyselyn Aalto Yliopiston kanssa, jonka pohjalta vertasimme Exceleihin perustuvaa laskutustapaa Koho-toiminnanohjauksen avulla tapahtuvaan laskutukseen, jolloin tulokseksi saatiin, että Koholla laskuttaminen on jopa 87 % nopeampaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Projektikysely 2021: Näin hoituu työaika, resursointi ja laskutus projektiyrityksissä

Laskutukseen käytetty aika vähenee, koska Kohon avulla työt merkitään suoraan järjestelmään

Kohossa laskut muodostuvat automaattisesti tuntikirjauksista. Kohon laskutus koostaa muutamalla klikkauksella tiedot kerääntyneistä tunneista ja projekteista. Koho kerää laskulle työtunnit, kulut, tuotteet sekä toistuvat palvelut. Sinun tarvitsee vain tehdä valinnat ja lähettää laskut taloudenhallintaohjelmiston kautta. Koho integroituu kaikkiin yleisimpiin taloudenhallintajärjestelmiin.

Sopimuslaskutus tai toistuvaislaskutus automatisoituu Kohon avulla täysin. Kohoon on mahdollista määrittää laskutukseen liittyviä sääntöjä ja selkeä work flow. Nopeimmillaan hyvin tuotteistettu yritys hoitaa yhden laskun luonnin muutamassa sekunnissa. Kohossa luot laskuja tarjouksista ja sopimuksista, tuntikirjauksista tai projekteista.

Hoida vaivattomasti haastavakin projektin laskuttaminen

Projekteista näet esimerkiksi asiakas- tai osaprojektikohtaisesti kaikki laskuttamattomat tapahtumat ja voit luoda niistä laskut parilla klikkauksella. Näin töitä ei jää vahingossakaan laskuttamatta. Samalle asiakkaalle voi olla käytössä useita eri laskutusmalleja.

Poikkeavien laskutustapojen mahdollistuminen on hyvän projektinhallinnan merkki. Kattavalla projektinhallintajärjestelmällä laskutat helposti myös haastavat projektilaskutukset. Koholla onnistuu mm. osamaksu-, koonti-, maksuposti- ja kumulatiivinen laskutus, sekä kustomoidut laskuerittelyt projekteittain. Esimerkiksi saman asiakkaan samalle projektille saat automaattisen säännön, jossa tietyt vaativat työt laskutetaan kalliimmalla hinnalla eikä tätä tarvitse muistaa enää erikseen laskutusvaiheessa. Voit myös luoda säännön, että tietyn tuntimäärän tai hinnan ylittävältä osalta Koho alkaa automaattisesti veloittaa erikseen määritettyä hintaa. Projektin voi myös jo suoraan projektia luodessa osittaa eli jakaa vaikka tytäryhtiöiden kesken.

Lue myös: Monipuolisen projektilaskuttamisen kulmakivet

Kohon avulla projektilaskuttamisessa:

  • Lisäät laskutusta
  • Nopeutat kassavirtaa
  • Pysyt ajantasalla laskutuksessa ja näet aina ajantasaiset raportit
  • Minimoit virheet
  • Vähennät manuaalista työtä
  • Vapautat aikaasi muihin töihin

Kohosta saat myös kattavat reaaliaikaiset raportit, joiden avulla johdat yritystäsi, asiakkaitasi ja henkilökuntaasi.

Haluatko kuulla lisää henkilökohtaisessa etätapaamisessa? Varaa velvoitteeton konsultaatioaika asiantuntijaltamme.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Äyräväinen valitsi kotimaisen Kohon – Etätyöt hoituvat helpommin Kohon avulla

”Olemme Kohon myötä opetelleet uusia toimintatapoja, ja Koho puolestaan on muokannut ohjelmaa palvelemaan paremmin meidän tarpeitamme. Yhteistyö Kohon kanssa on ollut avointa ja tiivistä alusta saakka, ja olemme saaneet hyvin apua ongelmatilanteissa.”

Lue lisää

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi tarpeet ja kulmakohdat ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.