4 + 1 tapaa parantaa yrityksesi taloutta

Monella yrityksellä on rankan kevään korona-ajan jälkeen tarvetta tervehdyttää yrityksen taloutta ja parantaa kannattavuutta. Vaikka korona-aikaankin toimia on varmasti tehty vähintäänkin kulujen karsimisen muodossa, kannattaa ainakin nämä asiat tsekata kuntoon saadaksesi yrityksen talous takaisin raiteille.

Tuo yrityksen talous uusiin korkeuksiin

1. Kannattavuusseuranta – opettele lukemaan raportteja

Kannattavuus vaatii kustannustietoisuutta ja tarkkaa seurantaa. Kannattavuusongelmista kärsivien yrittäjien ongelma on monesti, etteivät he ymmärrä taloushallinnon raportteja. Yrityksen talous on numeroissa, joten ykkösjuttu onkin opetella lukemaan ja tulkitsemaan raportteja. Liikevaihtoa, kassavirtaa ja kannattavuutta on syytä seurata vähintään kuukausitasolla, joskus jopa päiväkohtaisesti. Oikein käytetyllä toiminnanohjausjärjestelmällä saat raportit helposti, nopeasti ja ymmärrettävästi ulos järjestelmästä ja näet jatkuvasti todellisen tilanteen.

2. Onko laskutus kunnossa

Myyntisaatavia kannattaa seurata jatkuvasti, se auttaa vähentämään riskiä luottotappioista. Laittamalla koko toimintaprosessi kuntoon ja optimoimalla se aina myyntihetkestä rahan siirtymiseen asti voidaan kasvattaa asiakastyytyväisyyttä sekä tehostaa prosesseja.

3. Hankintaprosessi

Tehostamalla ja automatisoimalla hankintaprosessia, aikaa ja resursseja vapautuu esimerkiksi olemassa olevien sopimusten kilpailutukseen, toimittajasuhteiden ja liiketoiminnan kasvattamiseen

4. Kuormita ja resursoi oikein

Seuraamalla kuormitusta jo tarjousvaiheesta lähtien, varmistetaan työtehtävien oikeanlainen jakautuminen tai esimerkiksi laitekapasiteetin tehokas hyödyntäminen. Vastuiden jakaminen tehostuu ja helpottuu ja henkilöstön hyvinvointi säilyy parempana.

Kunnollinen resursointityökalu tarjoaa tietoa, joka on apuna pitkäjänteisessä resurssien käytön suunnittelussa.

Plus-vinkki: Panosta asiakashankintaan, seuraa kilpailijoita ja markkinoita, karsi hankintoja. Liikevaihdon lisääminen voi edellyttää jopa markkinointipanostusten nostamista.

Tilitoimistopalveluiden hinnoittelusta saat vinkkejä lataamalla tilitoimiston hinnoitteluoppaan!

Ja tästä saat oppaan asiantuntijayrityksen tuotteistamiseen.

Haluatko tietää lisää kuinka yrityksen talous laitetaan kuntoon? Konsultoimme mielellämme.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Tunne projektisi – Monipuolisen projektilaskutuksen kulmakivet

Koho-webinaarissa 12.5. keskustelimme otsikolla Tunne projektisi – Monipuolisen projektilaskutuksen kulmakivet. Haastattelimme projektilaskutus webinaaria varten asiantuntijayrityksiä …

Lue lisää

Haluaisitko kuulla lisää?
Varaa aika etäesittelyyn!

Tilaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, ja saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi.