Kehitä projektityötä huolellisella raportoinnilla

Jos projektiluonteisia töitä tekevän yrityksen toimintaa halutaan kehittää, tehtyjen töiden ja tulosten seuraaminen on tärkeässä roolissa. Aktiivisella raportoinnilla voidaan tarkkailla esimerkiksi toiminnan tehokkuutta ja työntekijöiden kuormitusta. Sen avulla voidaan myös seurata projektien kannattavuutta ja aikatauluja.

Nykyään raportoinnin ei myöskään tarvitse viedä paljon työntekijöiden tai johdon aikaa. Oikeilla työkaluilla se voidaan tehdä vaivattomaksi osaksi yrityksen rutiineja.

Plan collaborate deliver projektityö perusteet

Projektien raportointi paljastaa kehityskohteita

Mitä enemmän saatavilla on tietoa, sitä paremmalla pohjalla on yrityksen toiminnan kehittäminen. Nykyaikaiset työkalut mahdollistavat sen, että raportteja voidaan seurata ajantasaisesti ja vähällä vaivalla. Tällöin korjausliikkeitä voidaan tehdä nopeasti.

Hyvin hoidetun raportoinnin avulla voidaan hahmottaa muun muassa projektien aikataulujen pitävyys, projektien kannattavuus ja myyntibudjettien toteumat. Näin voidaan tehdä ennusteita ja arvioida tulevia toimenpiteitä jo hyvissä ajoin. Yrityksestä toki riippuu, mitkä raportit ovat tärkeimpiä seurattavia.

Raporteilla voidaan esimerkiksi seurata projektien edistymistä ja tuntikirjauksia. Jos esimerkiksi projektiin on arvioitu käytettäväksi tietty määrä tunteja, ehtivätkö työntekijät tehdä työt arvioidussa ajassa vai pitäisikö hinnoittelua korjata?

Projektiyritykselle tärkeää tietoa tarjoaa myös kuormitusraportti, josta näkee helposti projektin parissa toimivien työntekijöiden työmäärän. Sen antamien tietojen valossa tuntikasaumaa voidaan siirtää ja tasata.

Kerää ajantasaista tietoa

Nykyaikaisissa toiminnanohjausjärjestelmissä ja projektinhallinnan työkaluissa raportointi on tehty helpoksi. Järjestelmästä saa ulos selkeitä raportteja, joiden varassa voidaan arvioida tehtyä työtä ja projektien kannattavuutta.

Toki edellytys toimivalle raportoinnille on, että järjestelmää käytetään säännöllisesti. Työntekijät ovat siis avainasemassa, sillä heidän vastuullaan on merkitä tiedot ylös viiveettä ja tarkasti. Tällöin raportit ovat todenmukaisia ja niistä on todellista hyötyä. Työntekijät sitoutuvat tähän varmimmin, kun järjestelmä on mutkaton ja helpottaa heidänkin työtään.

Kohon raportointiominaisuudet:

  • Kohosta raportteja saa monipuolisesti. Jos tiedot on merkitty järjestelmään, niistä on myös saatavilla raportti.
  • Kohon raportit ovat helppokäyttöisiä ja selkeitä.
  • Projektitöitä tekeville yrityksille hyödyllisiä ominaisuuksia ovat esimerkiksi tuntiseurannan raportit, joista nähdään muun muassa laskutettavat tunnit, kuormitus ja työmääräykset.
  • Koho auttaa seuraamaan myös projektien kannattavuutta.

Lue myös: Parempaa projektiraportointia: 3 projektisi pelastavaa raporttia

Mikäli haluat kuulla lisää Kohon projektinhallinnasta:

Sinua voisi kiinnostaa myös

Vapauta aikaa olennaiseen.

PSA toiminnanohjaus – mikä se oikeastaan on ja kenelle?

PSA on lyhenne sanoista ”Professional Services Automation” ja se tarkoittaa asiantuntijayritysten toiminnanohjausta. (wikipedia) PSA eroaa …

Lue lisää

Colliers Finlandille Kohon toiminnanohjausjärjestelmä käyttöön

Tiedote heinäkuu 2021 Colliers on johtava ja monipuolinen asiatuntijapalvelu- ja sijoituspalveluyritys, joka toimii 67 maassa …

Lue lisää

Haluaisitko kuulla lisää?
Varaa aika etäesittelyyn!

Tilaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, ja saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi.