4 merkkiä siitä, että yrityksesi tarvitsee järjestelmän toiminnanohjaukseen

Jokaisen asiantuntijapalveluita tarjoavan yrityksen kehityksessä tulee hetki, jolloin on aika siirtyä manuaalisesta toiminnasta ja prosesseista ohjelmistoon, joka säästää aikaa, parantaa raportointia ja toiminta tehostuu. Homman hankaluus onkin oikean hetken huomaaminen.  Usein palveluyritykset eivät huomaa, kun se aika on tullut, vaan huomaavat liian myöhään. Eli silloin, kun sen puuttumisella on jo negatiivinen vaikutus liiketoimintaan.

Järjestelmä toiminnanohjaukseen kannattaa hankkia

Järjestelmä toiminnanohjaukseen on siis tehokas ja säästää rahaa ja aikaa, miksi siis useammat yritykset eivät käytä sitä? Hyvä kysymys! Olemme huomanneet pari syytä, joita yritykset kieltäytyvät näkemästä: He joko eivät ole kuulleetkaan toiminnanohjausjärjestelmistä tai ovat liian kiireisiä ottaakseen selvää, miten ne oikeasti hyödyttävät ja miten paljon aikaa ja rahaa he säästäisivät toiminnannohjauksen avulla.

Tässä kerromme 4 merkkiä, mistä huomaat, että yrityksesi on toiminnanohjausjärjestelmän tarpeessa.

1. Laskutat Wordilla ja Excelillä

Kyllä, monet pienet yritykset lähettävät laskut Microsoft Officen avulla ja se on varmasti tiettyyn pisteeseen asti ihan ok. Mutta kun laskuja alkaa olla enemmän, toiminnanohjausjärjestelmällä hoidat laskutuksen erittäin tehokkaasti lähes nappia painamalla. Sen lisäksi, että se nopeuttaa laskutusta, kaikesta jää jälki ja pystyt seuraamaan laskutusraporteista, että hommat ovat ajantasalla. Myös kassavirta nopeutuu.

Lue myös mitä riskejä on Excelin käytössä

2. Tiimisi käyttää useampaa kuin kolmea erillistä järjestelmää

Useat palveluita tarjoavat yritykset huomaavat, että tiimissä käytetään useita erillisiä pieniä järjestelmiä, jotka eivät keskustele keskenään. Näitä voivat olla esim. tehtävien hallinta, projektisuunnittelu, resurssityökalu, työajanseuranta, tiketöinti… Toiminnanohjausjärjestelmä hoitaa kaikki nämä asiat samassa järjestelmässä ja vieläpä niin, että kaikki on koko ajan ajantasalla ja raportteja on helppo ottaa ulos.

3. Ylipalvelet asiakkaitasi

Asiakkaan tyytyväisyys on tietysti tärkeää, mutta jos käytät 200 tuntia 100 tunnin projektiin vain varmistaaksesi, että kaikki menee hyvin, se ei ole kannattavaa. Toiminnanohjausjärjestelmän avulla pystyt seuraamaan laskutettavien ja sisäisten tuntien suhdetta ja yksilöimään kannattavimmat asiakkaat ja puuttumaan ei-niin-kannattaviin.

4. Henkilöstösi on yli-/tai aliresursoitu ja tiedät, että pystyt järjestelemään eri henkilöiden kuormituksen paremmin, mutta et tiedä miten

Tämä on oikeasti yksi toiminnanohjausjärjestelmän parhaita asioita: Oikeat ihmiset ovat oikeissa projekteissa, oikeaan aikaan. Kun näin on, ihmiset myös tekevät enemmän laskutettavaa työtä, jolloin tuloksesi paranee. Esimerkiksi Kohosta löytyy kuormituskalenteri henkilöstön resursointiin.

Tietysti, kasvupaineet eivät vaikuta vain resursointiin. Kun yritykset kasvattavat henkilöstömäärää ja tulosta, myös talousasiat pitää pitää ajantasalla. Aivan kuten projektien seuranta Excelissä, myös talouden seuranta manuaalisesti johtaa helposti epätarkkuuksiin. Edistyksellisen toiminnanohjauksen avulla yhdistät samaan järjestelmään koko putken CRM:stä laskutukseen. Valmiilla integraatioilla liität sen helposti taloudenhallintajärjestelmään, jolloin kaikki mitä bisneksestäsi tarvitset tietää, pysyy koko ajan ajantasalla.

Lue myös: 7+1 hyötyä PSA-toiminnanohjauksesta ja toiminnanohjausjärjestelmien vertailu

Hyvä järjestelmä toiminnanohjaukseen auttaa siis yrityksiä automatisoimaan koko ketjun aina tarjouksesta sopimukseen ja laskuun asti kertoen kaiken olennaisen, jotta yritys pysyy kilpailukykyisenä, tehokkaana, laadukkaana ja asiakkaitaan parhaimmalla tavalla palvelevana.

Valitsemalla teidän yrityksellenne sopivan järjestelmän toiminnanohjaukseen, yrityksenne kasvu mielessä, vaatii näkemystä ja selkeää ymmärrystä siitä, mitkä ovat tämän hetkiset tarpeet.

Lue myös: Koho toimitti toiminnanohjausjärjestelmän Provincialle

Jos samaistut ylläoleviin asioihin, on aika harkita toiminnanohjausjärjestelmää. Koho on kustomoitava järjestelmä toiminnanohjaukseen ja se sopeutuu monenlaisiin toimintatapoihin, sillä sitä pystyy muokkaamaan helposti erilaisilla ”vivuilla” käyttään mukaan koskematta koodiin.

Varaa aika velvoitteettomaan demoon ja kuule lisää!

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi tarpeet ja kulmakohdat ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.