Toiminnanohjausjärjestelmien vertailu tilitoimistoille

Toiminnanohjausjärjestelmän valinta on tärkeä asia pk-yritykselle/tilitoimistolle ja siihen kannattaa laittaa aikaa ja ajatusta. Helpottaaksemme liikkeelle lähtöä, kokosimme tähän vertailuun muutamia yleisimpiä tilitoimistoissa käytössä olevia toiminnanohjausjärjestelmiä. Toiminnanohjausjärjestelmien vertailu on tehty yleisesti saatavilla olevista tiedoista ja perustuvat järjestelmien nettisivuillaan kertomiin tietoihin ja alan asiantuntijoiden näkemyksiin.

toiminnanohjausjärjestelmän vertailu

Toiminnanohjaussoftasta on paljon hyötyä pienillekin yrityksille. Se sujuvoittaa töitä ja prosesseja eivätkä inhimilliset manuaaliset virheet pääse syntymään siirrettäessä tietoja järjestelmästä toiseen. Sen avulla laskutat sopimuksen alaiset työt ja tuntityöt sujuvasti, teet tarjoukset, resursoit ja automatisoit laskutusta. Kirjaat työaikaa ja pidät työt ajantasalla. Yrityksen kannattavuus paranee mitatusti.

Lähtökohtana yrityksen tarpeet

Toiminnanohjausjärjestelmiä on useita, jotka ovat tietyiltä osin samankaltaisia, mutta myös erilaisia. Riippuu täysin yrityksesi tarpeista, mikä on loppujen lopuksi teille paras vaihtoehto. Tätä varten kannattaa huolellisesti analysoida ensiksi omat tarpeet ja nykytila. Mikä nykyisin toimii, mikä ei, mitkä ovat pullonkauloja, mitä halutaan tehdä paremmin. Kannattaa myös kiinnittää huomiota järjestelmän muunneltavuuteen, jotta se palvelisi mahdollisimman pitkään. Tässä muutama pitkälti tilitoimistojen tarpeisiin tehty toiminnanohjausjärjestelmä.

  1. Visma ValueFrame

ValueFrame on Visman tuoteperheeseen kuuluva tilitoimistoille suunnattu toiminnanohjaus. ValueFramesta löytyy kaikki toiminnanohjauksen peruspalikat. Järjestelmästä löytyvät tehtävälistat ovat vuosikelloajattelun mukaisia ja ne täytyy luoda uudestaan vuosittain. ValueFrame ei ole aivan helppokäyttöisimmästä päästä, jonka vuoksi esimerkiksi laskutus ei ole yhtä nopeaa kuin joissain muissa vastaavissa järjestelmissä.

Hinta: Pro-versio 49 e/kk, perusversio 39 e/kk                                      

2. Visma Severa

Severa on toinen Visman tuoteperheeseen kuuluva järjestelmä, joka suunnattu enemmän projektiyrityksille. Tilitoimistoille oleellisia toistuvia tehtäviä ei löydy Severasta.

Hinta: Keskiversio premium 39 e/kk, enterprise 59 e/kk

3. Lemonsoft

Planmillin ostanut suomalainen Lemonsoft tarjoaa selainpohjaista toiminnanohjauksen ratkaisua ja se on parhaimmillaan tuotannonohjauksen puolella. Järjestelmästä voi valita itse, mitkä rakennuspalikat haluaa ottaa käyttöön ja hinta määräytyy sen mukaan. Monien mielestä tämä hieman vanhemmalla koodilla tehty järjestelmä ei ole kovin visuaalinen taikka nykyaikainen.

Hinta ei tiedossa, riippuu siitä kuinka laajasti ohjemiston haluaa ottaa käyttöön.

4. Heeros PSA (ent. Taimer)

Taimer on yhdistynyt alunperin taloushallinnon ratkaisuihin keskittyneen Heeroksen kanssa. Heeros PSA ikään kuin kaksi järjestelmää yhdessä, sillä siinä on tottakai saumaton integrointi Heeros-kirjanpitoohjelmistoon. Heeros PSA on suunnattu yli 10 hengen yrityksille. Järjestelmän ominaisuudet ovat melko virtaviivaistettuja ja tuote on hyvin pitkälti valmis paketti, joka sopii niille, jotka eivät paljoa räätälöintiä kaipaa. Massalaskutus, eli laskujen luonti kaikkien projektien kaikista laskutuskelpoisista tunneista haluttuun päivämäärään asti ”yhdellä napin painalluksella” ei kuulemamme mukaan Heeros PSA:ssa onnistu.

Hinta: Enterprise 39 e/kk. Käyttöönotto ei sisälly hintaan, perehdytyskoulutukset erikseen.

5. Taxdome

Alunperin amerikkalainen Taxdome on uusin tulokas Suomen markkinoilla. Taxdome on nimenomaan tilitoimistoille suunnattu valmis ohjelma, joten siitä löytyy odotettavasti olennaiset ominaisuudet tilitoimiston toiminnanohjaukseen. Järjestelmä on ulkonäöltään simppeli, mutta käyttöliittymä tarvitsee käyttäjältä hieman opettelua. Taxdomella ei ole ainakaan vielä kovin paljon integraatioita suomalaisilla käytössä oleviin taloudenhallintaohjelmistoihin.

Hinta: 50 e/kk/käyttäjä

6. Koho

Kohon toiminnanohjaus on aivan alkujaan tehty nimenomaan tilitoimistojen tarpeisiin ja sitä kehitetään jatkuvasti asiakkaiden toiveiden pohjalta.

Kohon toiminnanohjaus sisältää kaiken olennaisen liiketoiminnan toimintaa ohjaavan: tuntikirjaukset, työajanseurannan ja toistuvat työt, laskutuksen, CRM:n sekä tarjoukset ja sopimukset, kattavan raportoinnin, asiakkaiden tunnistamisen, tiketöinnin ja dokumenttien jaon.

Tilitoimistoissa keskeisenä toimintana olevien toistuvien tehtävien monipuolinen hallinnointi ja ajanseuranta onnistuu yhdessä näkymässä. Asiakkaille kohdistuvat toistuvat työt hoidetaan työmääräyksillä, jotka voi automatisoida toistuviksi niin pitkälle kuin tarvitsee. Myös tiketit ja dokumentit voidaan liittää työmääräyksiin, jolloin tehtävienhallinta paranee merkittävästi.

Näiden lisäksi Kohosta löytyy myös mm. ostolaskukäsittely, kalenterituonti, ja erikoisuutena yritystilit ja konserni, jolloin raportoinnin saa järkevöitettyä. Kohossa saat tarvittaessa myös juuri yrityksellesi kustomoidut raportit. Koho integroituu laajasti niin taloudenhallintajärjestelmiin, BI-ohjelmistoihin kuin CRM-ohjelmistoihinkin. Yksi Kohon huippuominaisuus on erinomainen kuormituskalenteri resursoinnin avuksi.

Hinta: Business-versio 30 e/kk/käyttäjä. Koholla on nyt myös uusi Business+ -kategoria, johon saat mukaan tiketöinnin ja Portaali Pron, joiden avulla hoidat asiakaskommunikaation ja kollaboraation laadukkaasti. Laaja käyttöönottokoulutus sisältyy käyttöönottohintaan.

Lue myös aiemmin tekemämme projektinhallintaohjelmien vertailu.

Voisiko sinun yrityksesi + Koho olla tie menestykseen? Alla olevaa varausnappia klikkaamalla pääset helposti ja maksuttomasti katsomaan asiantuntijamme kanssa, olisiko Koho juuri se oikea toiminnanohjaus teille.

Sinua voisi kiinnostaa myös

työmööröys_upotettu

Termit tutuksi: Kohon työmääräyksillä toistuvat työt hallintaan

Tilitoimistossa, samoin kuin projektitoiminnassa on tarve suunnitella ja seurata projektin tehtäviä, ja sitä hoituvatko ne aikataulussa ja järjestyksessä. Työmäärykset auttavat tässä.

Lue lisää

Miten tilitoimisto Accountor Go hyötyy Kohon toiminnan­ohjaus­järjestelmästä?

”Meille on tärkeää, että voimme hallinnoida asiakkaita tehokkaasti ja yksinkertaisesti. Saamme järjestelmästä paljon hyötyä päivittäiseen toimintaamme ja sen organisointiin. Kohosta löytää asioita nopeasti ja hallinnointi on huomattavasti helpompaa kuin aiemmissa järjestelmissä.”

Lue lisää
7 syytä valita Koho

Miksi Koho-järjestelmä valitaan

Pohditko Kohon käyttöönottoa? Lataa tästä vapaasti 7 syytä valita Koho -pdf, jossa käymme läpi yleisimmät syyt miksi asiakasyrityksemme ovat valinneet Kohon.

Lataa PDF

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely on maksuton ja se ei velvoita sinua mihinkään. Saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.