Projektikoonti 3: Projektinhallinnan kehittäminen

Kun projektinhallinnan perusteet ovat hallussa, on aika syventää projektisi ymmärrystä ja hallita sitä paremmin. Tässä projektiblogien kolmannessa osassa neuvomme, kuinka kehität projektinhallintaa hyödyntämällä raportointia, resursointia ja seurantaa.

Projektinhallinnan kehittäminen

Aiemmat kaksi osaa löydät tästä:
Projektikoonti 1: Projektinhallintaohjelmiston valinta
Projektikoonti 2: Projektinhallinnan perusteet

Toiminnan sekä projektinhallinnan kehittäminen tapahtuu raportoinnin ymmärtämisellä

Jos projektiluonteisia töitä tekevän yrityksen toimintaa halutaan kehittää, tehtyjen töiden ja tulosten seuraaminen on tärkeässä roolissa. Aktiivisella raportoinnilla voidaan tarkkailla esimerkiksi toiminnan tehokkuutta ja työntekijöiden kuormitusta. Sen avulla voidaan myös seurata projektien kannattavuutta ja aikatauluja, lue lisää alta.

Kehitä projektityötä huolellisella raportoinnilla

Nykyään raportoinnin ei tarvitse vielä paljon aikaa. Oikeilla työkaluilla se voidaan tehdä vaivattomaksi osaksi yrityksen rutiineja. Koska saatavilla olevien raporttien määrä on huikea, on myös tärkeää ymmärtää, mitkä raportit ovat olennaisimpia omalle yritykselle.

Lue 3 projektisi pelastavaa raporttia

Resursointi ja kuormitus haltuun

Resursointi on raportoinnin ohella toinen syvemmän projektinhallinnan osa-alue, jonka tärkeyteen moni yritys havahtuu vasta myöhemmin. Resursoinnin tarkoitus on tehostaa organisaation toimintaa ja edistää henkilöstön hyvinvointia. Kun henkilöstön kuormitus on hallinnassa, sekä ihmiset että yritys voivat paremmin.

Ilman kunnon työvälineitä resursointi on vaikeaa ja aikaa vievää etenkin suuremmissa yrityksissä tai organisaatioissa, jotka toimivat useammalla paikkakunnalla. Alta pääset lukemaan lisää miten teet tehokkaampaa resursointia.

Resursointityökalu tuo yrityksen voimavarat tehokkaampaan käyttöön

Yksi erityisen tärkeä raportti kunnollisen resursoinnin kannalta on kuormitusraportti. Siitä näet sekä ennusteen että toteuman henkilöstön kuormitukselle ja pääset puuttumaan siihen mahdollisimman nopeasti. Lue alta lisää kuormitusraportista.

Projektin resursointi paranee kuormitusraportin avulla

Resursointiprosessin ja sen työkalujen visualisoiminen voi olla hankalaa ilman aikaisempaa kokemusta. Käy siis katsomassa tästä alta webinaaritallenne, jossa asiantuntijamme Kalle näyttää, kuinka voit tehdä resursointia Kohossa. Tallenne on myös kirjoitettu auki blogimuotoon.

Katso webinaaritallenne resursoinnista

Kiinnostaako tutustua projektin resursointiin vielä paremmin? Olemme myös tehneet avuksesi kokonaiseen oppaan projektin resursoinnista.

Lataa resursointiopas tästä maksuttomasti.

Lisää kannattavuutta projektiseurannalla ja helpottamalla monimutkaisiakin laskutusprosesseja

Projektiseuranta auttaa sinua tekemään kannattavampia projekteja. Projektiseuranta on olennaista projektien sujuvassa etenemisessä ja niiden kannattavuudessa. Sen avulla yritys saa käyttöönsä tärkeää tietoa, jonka pohjalta oikeita päätöksiä on helpompi tehdä.

Projektiseuranta: tee kannattavampia projekteja

Projektista haluat toki saada myös eurot taskuun mahdollisimman mutkattomasti. Tehokkaassa projektilaskutuksessa kulmakivinä ovat projektinhallintajärjestelmä, taloudenhallintajärjestelmä ja mahdollisimman pitkälle viety automatisointi näiden välillä ➤ automaattilaskutus. Alta pääset sekä lukemaan blogin että katsomaan webinaaritallenteen aiheesta.

Tunne projektisi: Monipuolisen projektilaskutuksen kulmakivet

Haluaisitko tutustua lisää projektinhallintaan videomuodossa? Löydät mielenkiintoisia webinaaritallenteita Youtube-kanavaltamme, joiden avulla opit uutta projekteihin liittyvistä asioista.

Projektinhallinnan kehittäminen käy parhaiten ohjelmiston avulla, josta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon helposti ja pystyt automatisoimaan toimintaa mahdollisimman pitkälle. Suomalainen Koho on tällainen ohjelmisto. Siitä löytyy sekä toiminnanohjaus- että projektinhallintaominaisuudet.

Varaa aika asiantuntijaltamme, niin katsotaan kuinka voisimme auttaa yritystäsi kehittämään toimintaansa.

Sinua voisi kiinnostaa myös

FBLinkedin-60

7 vinkkiä: pienten tiimien projektinhallinta

Lue vinkkejä hyviksi todetuista toimintatavoista pienten tai keskisuurien tiimien projektinhallintaan. Ota nämä vinkit käyttöön erityisesti luovilla aloilla tai konsultointialoilla!

Lue lisää

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely on maksuton ja se ei velvoita sinua mihinkään. Saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.