Projektikoonti 1: Projektinhallintaohjelmiston valinta

Onko mielessäsi projektinhallintajärjestelmän hankkiminen tai vaihtaminen? Kesällä on usein aikaa perehtyä paremmin erilaisiin vaihtoehtoihin. Olemme koonneet valmiiksi Kohon suosituimpia blogeja projektinhallintaohjelmiston valintaan liittyen. Lue siis tämä, kun mielessäsi on projektinhallintaohjelmiston valinta.

Tämä blogikirjoitus on kolmiosaisen koontiblogisarjan ensimmäinen osa, joka pureutuu ohjelmiston alkuvaiheen pohtimiseen. Muut, myöhemmin julkaistavat kaksi osaa syventävät asteittain projektinhallintaa.

Mitä ottaa huomioon valinnassa

Excel on loistava työkalu moneen asiaan, mutta ei useinkaan projektinhallintaan. Lue alta 5 syytä, miksi kannattaa valita jokin projektinhallintaan tehty ohjelmisto mieluummin kuin tehdä se Excelillä.

5 syytä miksi Excel-projektinhallinta ei ole paras vaihtoehtosi

Ohjelmiston valinta ei kuitenkaan ole kovinkaan helppoa. Järjestelmiä on paljon ja erilaisten projektien tarpeisiin ja niihin perehtyminen vie paljon aikaa. Olemme huomanneet muutaman yleispätevän asian, mitä hyvässä projektinhallintaohjelmistossa kannattaa olla. Poimi alta lista seitsemästä ominaisuudesta, mitä ilman et voi olla, jos aiot johtaa projekteja menestyksekkäästi.

Projektinhallintaohjelmiston 7 tärkeintä ominaisuutta

Ohjelmistoa harkitessasi olet varmaan miettinyt jakoa kansainväliset vs. kotimaiset Saas-palvelut. Alta saat vinkkejä siihen, miksi valita kotimainen.

Miksi kannattaa valita kotimainen ohjelmisto

Entä jos vaihtaisi järjestelmää?

Projektinhallintajärjestelmän on määrä selkiyttää yrityksen toimintaa. Mikäli sinulla on jo käytössä jokin projektinhallintaohjelmisto, mutta koet, ettei se vastaa parhaiten tarpeitasi, lue alta mitä syitä siihen voi olla ja miksi mahdollisesti kannattaa vaihtaa hyvissä ajoin.

5 syytä miksi vaihtaa projektinhallintajärjestelmää

Projektinhallintaohjelmat ovat vastaus projektipäällikön tarpeeseen hallita projekteja järkevästi. Mutta sen tietää, mikä on paras projektinhallintaohjelma? Se, joka vastaa teidän tarpeitanne parhaiten. Valintaa helpottaaksemme olemme vertailleet 9 eri projektinhallintaohjelmaa.

Projektinhallintaohjelmien vertailu

Käyttöönottoa ei kannata pelätä

Mitäs sitten, kun olet löytänyt mielestäsi tarpeisiinne sopivan järjestelmän? On hyvin yleistä, että uuden järjestelmän hankkimista selkeästä tarpeesta huolimatta arkaillaan, koska ajatellaan, että käyttöönotto on niin rankka prosessi ja mietitään, mistä siihen löytyy aikaa. Lue mitä tarvitsee tietää, jotta järjestelmän käyttöönotto onnistuu sujuvasti:

Näin teet onnistuneen järjestelmän käyttöönoton

Saattaisit hyötyä tässä vaiheessa myös tekemästämme projektikyselyn infograafista.

Lataa ja lue, miten projektiyritykset laskuttavat ja resursoivat

Käy myös kurkkaamassa webinaaritallenteemme digitaalisista järjestelmistä. Tehosta projektinhallintaa: Parhaimmat digitaaliset järjestelmät.

Jatka tästä seuraavaan projektikoontiin:
Projektikoonti 2: Projektinhallinnan perusteet

Onhan tässä aika paljon purtavaa. Jos haluat keskustella aiheesta lisää, konsultoimme mielellämme. Voit varata alta ajan maksuttomaan etätapaamiseen.

Sinua voisi kiinnostaa myös

FBLinkedin-60

7 vinkkiä: pienten tiimien projektinhallinta

Lue vinkkejä hyviksi todetuista toimintatavoista pienten tai keskisuurien tiimien projektinhallintaan. Ota nämä vinkit käyttöön erityisesti luovilla aloilla tai konsultointialoilla!

Lue lisää

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely on maksuton ja se ei velvoita sinua mihinkään. Saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.