Miksi valita suomalainen ohjelmisto?

Ohjelmistoa harkitessasi olet varmaan miettinyt jakoa kansainväliset vs. kotimaiset Saas-palvelut. Suomihan on Linuxin ja Supercellin kaltaisten firmojen maa ja Suomessa tehdään huippukoodia. Suomi on kulkenut monella saralla digitalisaation kärkijoukoissa ja suomalaisten ohjelmisto-osaaminen, koulutus ja työmoraali ovat huippuluokkaa. Siinäpä jo itsessään syitä, miksi valita suomalainen ohjelmisto, alla avaamme asiaa vielä vähän lisää.

Suomalainen ohjelmisto - koodia Suomesta

1. Datan sijainti

Sillä on merkitystä, missä ohjelmistoyrityksen data sijaitsee. Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, missä palvelimet sijaitsevat.  Kaiken nykypäivän GDPR-kommervenkkien ja datan väärinkäyttöön liittyvän kohun saattelemana, datasi on parhaiten turvassa kotimaassa, kotimaisilla palvelimilla.

2. Tietosuoja

Tietosuoja on perusoikeus, joka turvaa rekisteröidyn henkilön oikeuksien ja vapauksien toteutumisen henkilötietojen käsittelyssä. Tietosuojan tarkoituksena on osoittaa, milloin ja millä edellytyksillä henkilötietoja voidaan käsitellä. Mikäli dataa käsitellään Suomen rajojen ulkopuolella, EU:n tietosuojalausekkeiden kanssa tulee olla todella tarkkana asiakkaiden kanssa sopimuksia tehdessä sekä seurata sääntömuutoksia ahkerasti ja päivittää tietoja.

Kaikki tämä aiheuttaa turhaa byrokratiaa ja voi tulla kalliiksi, varsinkin jos joutuu käyttämään juristin apua. Lisää tietoa tästä saat: https://tietosuoja.fi/komission-hyvaksymat-vakiolausekkeet

3. Tietoturva

Tietoturva tarkoitus on suojata tietoaineisto ja tietojärjestelmät. Tietoturva tarkoittaa mm. teknisiä toimenpiteitä, joilla varmistetaan tiedon luottamuksellisuus ja järjestelmien käytettävyys.

Tietoturvan uhkina pidetään esimerkiksi erilaisia huijausyrityksiä, luvatonta tiedon käyttöä, henkilökohtaisen yksityisyyden loukkauksia, tietokoneviruksia, salaisen tiedon paljastumista, tiedon muuntumista, kopioitumista tai hävittämistä.

Tietoturva Suomessa yleisesti hyvällä tasolla ja sen toteutumisesta on mahdollista saada tietoa. Ulkomaisen palvelinkeskuksen toiminta ei välttämättä ole yhtä vakaata, ihan jo lähtien sähköverkkojen vakaudesta.

4. Poliittisesti ja geologisesti vakaa maa

Suomi on sekä poliittisesti että geologisesti vakaa maa. Poliittiset päätökset eivät hetkauta meillä yhtäkkiä odottamattomasti digitaaliseen tietoon liittyviä asioita eikä meillä ole esimerkiksi suuria maanjäristyksiä, jotka suistaisivat asiat raiteiltaan nopeasti.

5. Reklamaatioiden käsittely

Jos joudut reklamoimaan, kotimaisessa yhtiössä saat todennäköisimmin selvitettyä asian helpommin. Missä riidat tai väärinkäytökset ratkaistaan jos ei pystytä sopimaan? Välimiesmenettely esim. Kaliforniassa voikin olla yhtäkkiä kallis paukku ja vieraalla kielellä käyty tapahtuma ei aina ole helppo. Nämä asiat on määritelty sopimuksissa yrityksen ja asiakkaan välillä. Esim. Koholla riidat ratkaistaan ensisijaisesti sopimalla tai Helsingin kauppakamarin välimiesmenettelyssä suomen kielellä.

6. Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu, koulutus sekä tuki ja ohjeet ovat omalla kielelläsi, mikä helpottaa palvelun käyttöä.  Suomalainen yritys ymmärtää suomalaisen liiketoiminnan erityispiirteitä paremmin ja osaa näin tarjota parempaa apua ja neuvoa. Voit myös olla varmempi, että yritys toimii Suomen lain edellyttämällä tavalla.

Lue tästä Design Valkean kokemus Kohosta

7. Integroitavuus

Suomalainen ohjelmisto on todennäköisemmin helposti integroitavissa Suomessa käytössä oleviin muihin järjestelmiin, kuten esim. taloudenhallintajärjestelmiin.

+1 Kotimaisuuden tukeminen

Yritykset nykypäivänä myös haluavat tukea kotimaista työtä ja osaamista, jotta mm. työpaikkoja syntyy Suomeen. Kotimaisella yrityksellä suomalainen bisneskenttä on tuttu ja se on sopeutettu Suomen markkinaan.

Lue myös: Projektinhallintohjelmien vertailu

Koodia Suomesta

Meillä Koholla on näyttää merkki suomalaisuudesta: Koodia Suomesta -merkki, joka on tae kotimaisuudesta.

Valitse suomalainen, valitse Koho.

Mikäli haluat jutella meidän asiantuntijoiden kanssa aiheesta lisää, varaa tästä aika.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely on maksuton ja se ei velvoita sinua mihinkään. Saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.