Seuraatko asiakkaalle tekemiäsi töitä tehokkaasti?

Projekteihin keskittyvässä yrityksessä on tärkeää pysyä perillä eri töihin käytetystä ajasta, jos asiakkaita laskutetaan tuntiperusteisesti. Onko yrityksesi asiakastöiden seuranta nykyaikaista ja tarpeeksi tehokasta?

Jos projekteihin käytettyä työaikaa ei seurata järjestelmällisesti, merkittävä määrä laskuttamista voi jäädä tekemättä. Pienistäkin laskuttamattomista työjaksoista kertyy pitkällä aikavälillä suuria summia. Tarkat tuntikirjaukset ovat avainasemassa, kun työntekijöiden työaikaa pyritään tehostamaan.

Miten työajan seuranta ja raportointi hoituvat mahdollisimman automaattisesti, jolloin ne eivät vaadi työntekijöiltä paljon aikaa tai vaivaa? Lue vinkit tästä.

Tarkempaa projektien tuntiseurantaa

Jokaisessa projektitöitä tekevässä yrityksessä on käytössä jonkinlainen järjestelmä tuntien seurantaan, mutta aika ajoin kannattaa tarkistaa, onko se vielä ajanmukainen vai onko tarjolle tullut parempia vaihtoehtoja. Tuleeko kaikki tunnit kirjattua ylös vai jäävätkö esimerkiksi lyhyet työjaksot helposti kirjaamatta?

Projekteihin kuluvan ajan seurantaan sopii parhaiten työajanseurantajärjestelmä, johon voidaan merkitä helposti ja selkeästi kuhunkin projektiin käytetty aika. Ihanteellista on, että työntekijä voi siirtyä järjestelmässä projektista toiseen vain yhtä nappia painamalla.

Jokainen asiakkaalle tehty työrupeama kirjataan järjestelmään, oli kysymys sitten puolesta työpäivästä tai vaikka muutamasta minuutista. Töihin käytettyä aikaa voidaan seurata selkeästi ja reaaliaikaisesti. Tällöin vältetään työntekijöiden tekemät hukkatunnit, joita ei laskuteta keneltäkään.

Asiakastöiden seuranta

Laskutus ja raportointi helpommaksi

Tuntiseurannan toimivuus ja luotettavuus lisääntyvät entisestään, kun tuntien raportointi hoituu saman järjestelmän kautta. Näin työntekijöiltä säästyy myös aikaa tärkeämpiin töihin. Tuntikirjausjärjestelmässä saa parhaassa tapauksessa hoidettua myös laskutuksen muutamalla klikkauksella. Työvaiheet vähenevät ja inhimillisten virheiden todennäköisyys pienenee, kun tietoja ei tarvitse siirtää laskuttamista varten paikasta toiseen.

Projektien tuntiseuranta kannattaa tehdä työntekijöille helpoksi, sillä silloin he sitoutuvat siihen varmimmin. Siksi kannattaa valita selkeä ja johdonmukainen järjestelmä, jossa työvaiheet on automatisoitu mahdollisimman pitkälle. Tärkeintä on, että asiakkaalle tehtyjä töitä seurataan reaaliaikaisesti eivätkä tehdyt tunnit jää muistin varaan.

Kohon tuntiseurannan edut

  • Kohon työajanseurannassa voit yhtä nappia painamalla vaihtaa tehtävästä toiseen. Voit myös lisätä kommentin tehtyyn työjaksoon.
  • Saat tuotua tuntimerkinnät laskulle muutamalla klikkauksella.
  • Voit seurata reaaliajassa työtunteja ja kassavirtaa.
  • Voit seurata myös projektilaskutuksen ja projektituntien keskilaskutusta.
  • Asiakastöiden seuranta auttaa myös tehostamaan ajankäyttöä.

Jos olet kiinnostunut keskustelemaan lisää yrityksesi tuntiseurannasta, varaa meiltä aika maksuttomaan konsultaatioon!

Sinua voisi kiinnostaa myös

Haluaisitko kuulla lisää?
Varaa aika etäesittelyyn!

Tilaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, ja saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi.