Paranna asiakastyytyväisyyttä ja tee lisää kauppaa

Asiakastyytyväisyys on tärkeä yrityksen menestyksen tekijä. Tuotteesi voi olla vaikka kuinka innovatiivinen tai hintasi kilpailukykyinen, mutta jos asiakkaasi eivät ole tyytyväisiä, he eivät pysy asiakkaanasi pitkään. Asiakastyytyväisyys on siis termi, joka kuvastaa asiakkaan odotusten täyttymistä. Tyytyväinen asiakas myös suosittelee helpommin ostamaansa tuotetta tai palvelua ja ostaa todennäköisemmin samaa tuotetta tai palvelua uudestaan. Asiakastyytyväisyyden parantamiseen kannattaa siis panostaa.

Asiakastyytyväisyydellä on ihan konkreettisiakin hyötyjä yrityksellesi, se ei ole vain jotain, joka on ”kiva olla olemassa ja kertoa eteenpäin”. Asiakastyytyväisyyden etuja ovat esimerkiksi:

Paranna asiakastyytyväisyys
 • Brändiuskollisuus ja luottamus kasvaa

Tutkimusten mukaan jopa lähes 60 % kuluttajista, jotka rakastavat tuotettasi tai brändiäsi, hylkäisivät sen heti parin huonon kokemuksen jälkeen. Toisaalta, jos teet kaikkesi pitääksesi asiakkaasi tyytyväisenä, he myös uskollisia eikä heillä ole mitään syytä kääntyä kilpailijoiden puoleen.

 • Suosittelujen määrä lisääntyy

Suosittelu on varsinkin b-to-b-puolella äärimmäisen tärkeää. Ja kannattaa muistaa, että negatiivinen asiakaskokemus leviää vielä nopeammin.

 • Kasvatat yleisöäsi

Tiedämme jo, että tyytyväiset asiakkaat kertovat tuotteestasi tai palvelustasi eteenpäin. Täten saat laajemman yleisön brändillesi. Mutta tiesitkö, että tyytyväiset asiakkaat myös kuluttavat enemmän?

 • Asiakastyytyväisyys auttaa ennustamaan tulevaa ja työskentelemään proaktiivisesti ja kehittämään tuotettasi
 • Asiakastyytyväisyys toimii myös myynnin tukena ja auttaa klousaamaan diilejä.

Lue myös artikkelimme asiakasviestinnän parantamisesta.

Askeleita asiakastyytyväisyyden parantamiseen

Asiakastyytyväisyyteen ei riitä vain toivominen ja uskominen.

1. Tee asiakaskyselyitä

Kyselyt ovat avainasemassa asiakastyytyväisyydessä. Asiakastyytyväisyys auttaa sinua identifioimaan tyytyväisimmät asiakkaat. Kyselyiden tulokset kertovat sinulle, keitä nuo tyytyväiset asiakkaat ovat ja mikä on se asia, joka pitää heidät tyytyväisenä. Kun sinulla on tämä tieto, voit helpommin jatkaa tehdä sitä ja säilyttää tyytyväisyyden jatkossakin. Onhan helpompaa säilyttää olemassa oleva asiakas kun hankkia uusia.  Tyytyväinen asiakas suosittelee tuotettasi eteenpäin ja auttaa näin ”ilmaiseksi” sinua saavuttamaan uusia asiakkaita.

2. Seuraa sosiaalisen median mainintoja

Kannattaa muistaa, että asiakaskyselyt antavat kuvan vain asiakkaista, jotka täyttävät mielellään kyselyitä. Ja se kuva saattaa olla hiukan yksipuolinen. Tarkempaa kuvaa varten, seuraa sosiaalista mediaa.

3. Hyödynnä saamaasi rakentavaa palautetta

Kun olet saanut palautetta, on aika toimia. Palautteet kannattaa lajitella kiireellisyyden ja toistettavuuden perusteella. Tärkeintä on, että asiakas tuntee tulleensa kuulluksi ja saa jonkinlaisen vastauksen. Useimmiten asiakas kyllä ymmärtää, vaikka asia ei olisikaan käsitelty heti, kunhan hänet pitää informoituna. Asiakastyytyväisyys auttaa sinua tekemään muutoksia toimintaa ja testimoniaalit auttavat luottamuksen rakentamisessa.

4. Kunnollinen toiminnanohjausjärjestelmä nostaa asiakastyytyväisyyden uudelle tasolle.

Miten järjestelmä auttaa asiakastyytyväisyyteen?

Kunnollinen liiketoiminnan ohjausjärjestelmä auttaa monin tavoin pitämään asiakkaat tyytyväisenä: Pystyt priorisoimaan (esim. tiketöinti) tärkeät tehtävät. Pelkän sähköpostin kanssa helposti vastataan ja ratkaistaan asioita siinä järjestyksessä, missä ne tulevat ja viestit saattavat upota ja unohtua vastaamatta.

Muita järjestelmän etuja:

 • Parempi asiakaskommunikointi: Asiakkaat olettavat, että olet perillä mistä puhutaan. -> tarkastat nopeasti asiakkaan aikaisemman kommunikoinnin. Erityisesti tilanteessa, jossa tuuraat henkilöä, joka on aikasemmin palvellut asiakasta.
 • Parempi yhteistyö yrityksen asiakaspalvelijoiden kesken, joka näkyy asiakkaille homman toimimisena saumattomasti.
 • Asiat eivät unohdu
 • Pysyt paremmin aikataulussa
 • Kohdennat resurssit oikein
 • Seuranta on helppoa

Koho-järjestelmä auttaa edellämainittujen lisäksi

 • parantamaan kannattavuutta
 • saamaan lisää kauppaa
 • tehostamaan ajankäyttöä minimoimalla manuaalisen työn ja automatisoimalla rutiineja.

Kohon käyttöönotto on helppoa, se on kustannustehokas ja asiakaspalvelu kuuluu hintaan. Koho intergoituu vaivatta yli 60 järjestelmään ja Kohon avulla aikaasi vapautuu rutiineista yrityksen kehittämiseen ja virheet vähenevät. Kattava raportointi ohjaa tekemistä. Koho on myös erittäin kustannustehokas.

Haluatko kuulla lisää Kohosta?

Sinua voisi kiinnostaa myös

vapauta_pieni-2

Vapauta aikaasi olennaiseen – valitse Koho

Me Koholla olemme havainneet haasteita projektiyritysten toimintamalleissa: dataa kopioidaan järjestelmien välillä käsin, aikaa kuluu ja …

Lue lisää

Colliers Finlandille Kohon toiminnanohjausjärjestelmä käyttöön

Tiedote heinäkuu 2021 Colliers on johtava ja monipuolinen asiatuntijapalvelu- ja sijoituspalveluyritys, joka toimii 67 maassa …

Lue lisää

Haluaisitko kuulla lisää?
Varaa aika etäesittelyyn!

Tilaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, ja saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi.