Miten parantaa asiantuntijayrityksen asiakasviestintää?

Asiakaskokemus ja asiakasviestintä ja sen keinot ovat nousseet vuosien myötä entistä tärkeämmäksi asiaksi. Asiakkaan kanssa kommunikointi edesauttaa sitä, että asiakas pysyy tyytyväisenä ja yritys pysyy kärryillä mitä asiakkaat toivovat.

Oletko ajatellut, että myös toiminnanohjausjärjestelmä voisi tarjota mahdollisuuksia asiakasviestintään ja parantaa asiakaskommunikointia? Asiakasviestintä lähtee aina asiakaan tarpeista. Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton yhteydessä kannattaa käydä yhdessä läpi järjestelmätoimittajan kanssa mahdollisuudet läpi ja rakentaa asiakkaille parhaiten lisäarvoa tuova viestintäratkaisu. Huolellisesti tehty viestintä parantaa asiakaskokemusta, tehostaa toimintaa ja tuo esiin mahdollisia parannuskohteita.

Mies ja asiakasviestintä

Asiakasviestintä kollaboraatioportaalissa

Koho-toiminnanohjaukseen saa liitettyä kollaboraatioportaalin. Kollaboraatioportaali on informaatiokanava, jonka yritys tarjoaa asiakkailleen tai yhteistyökumppaneilleen.  Se kerää yhden helpon käyttöliittymän taakse kaiken kollaboraation asiakkaan kanssa: asiakasviestinnän, sovitut toimenpiteet ja taloushallinnon tiedostot. Yhdistämällä Portaalin Kohoon, saat käyttöösi laajan yhteiskäyttöjärjestelmän. Asiakasportaalin kautta voidaan hoitaa viestintää ja raportointia niin, että kaikki tiedot jäävät portaaliin myöhäisempää tarkastelua varten.

Kollaboraatioportaalin avulla mm. säästät aikaa ja henkilöriski pienenee, kun tiedot eivät ole yksittäisen ihmisen sähköpostissa. Kaikki oleellinen tieto on saatavilla keskitetysti, yhdestä helposta käyttöliittymästä ja tiedot siirtyvät tietoturvallisesti ja arkistoituvat varmaan talteen. Myös töiden seuranta on helppoa: kollaboraatioportaali on osa Kohon toiminnan ohjausta eli tiedostot näkyvät työmääräyksissä Kohon toiminnanohjauksen puolella ja sisäinen haku mahdollistaa tiedostojen haun arkistosta vuosienkin takaa.

Tiketöinnillä parempaa palvelua asiakkaille

Koholla on myös uusi tiketöintiominaisuus.  Tiketöinnin avulla asiakas pystyy lähettämään työpyyntöjä suoraan asiantuntijan työlistaan joko kollaboraatioportaalin tai sähköpostin välityksellä. Tiketöinti mahdollistaa aidon monikanavaisen asiakaspalvelun, eli asiakkaan yhteydenottojen seurannan eri kanavien välillä.

Tiketöinnin avulla:

  1. Parannat asiakaskommunikointia

Asiakkaat olettavat, että olet perillä mistä puhutaan. -> tarkastat nopeasti asiakkaan aikasemmin lähettämät tiketit. -> Parempaa ja johdonmukaisempaa palvelua asiakkaille.

2. Priorisoit paremmin

Tiketöinti helpottaa tärkeiden tehtävien priorisoimista. Pelkän sähköpostin kanssa helposti vastataan ja ratkaistaan asioita siinä järjestyksessä, missä ne tulevat ja viestit saattavat upota ja unohtua vastaamatta.

3. Seuranta ja laskutus

Pystyt seuraamaan, kuinka hyvin työntekijät pysyvät aikatauluissa, kuinka paljon aikaa yksittäisen tiketin käsittelyyn menee aikaa ja milloin tiketit ovat myöhässä. Lisäksi saat kellotettua ja laskutettua tikettiin käytetyn ajan.

4. Yhteistyö

Voit jakaa tikettejä muille, jos joku työntekijä ei ehdi käsitellä sitä tai on pois töistä. Asiakkaiden viestit eivät jää poissa olevien työntekijöiden sähköpostilaatikkoon odottelemaan, vaan muut pääsevät auttamaan asiakasta nopeasti.

Raportointi

Tehokkaalla toiminnanohjausjärjestelmällä asiakasraportoinnin automatisointi on helppoa ja asiakkaalle saadaan juuri sitä tietoa, mitä hän haluaa, jolloin asiakastyytyväisyys kasvaa jälleen.

Lue myös:

Tiketöinti – uusi julkaisu Koholta

Paranna asiakastyytyväisyyttä ja tee lisää kauppaa

Kiinnostuitko Kohon ratkaisuista?

Sinua voisi kiinnostaa myös

Tiketöinti ominaisuus – uusi julkaisu Koholta

Koho on julkaissut uuden ominaisuuden, tiketöinti. Tiketöinti ominaisuus tukee Kohon kokonaisuutta asiantuntijayrityksen töiden hallinnassa. Tiketinhallintaa …

Lue lisää

Koholta tuotejulkaisu – Portaali – helpottamaan tilitoimistoarkea

Koho on julkaissut uuden tuotteen, Portaalin, asiakkaille, joilla on jo Koho toiminnanohjaus käytössä. Portaali ratkaisee …

Lue lisää

Haluaisitko kuulla lisää?
Varaa aika etäesittelyyn!

Tilaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, ja saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi.