Liiketoiminnan kehittäminen ohjelmiston avulla

Yrityksen johtaminen ja projektien hallinta vaativat ajantasaista ja täsmällistä tietoa. Liiketoiminnan kehittäminen on kaikilla yrityksillä osa toimintaa, mikäli yritys haluaa menestyä. Aika-ajoin se on enemmän pinnalla, kuin toisina hetkinä, mutta jatkuva seuranta ja kehittäminen on oleellista, varsinkin nykyisin, kun markkinat ja kilpailutilanteet muuttuvat välillä hyvinkin nopeasti. Jos yrityksen kannattavuus halutaan viedä uudelle tasolle, tarvitaan liiketoiminnan hallintajärjestelmä.

Liiketoiminnan kehittämisen toimet ovat yrityskohtaisia

Yleisesti liiketoiminnan kehittämisen tavoitteina ovat mm. toiminnan tehostaminen ja kannattavuuden parantaminen. Kehittämisen konkreettiset toimenpiteet ovat kuitenkin aina yrityskohtaisia. Niitä voivat olla vaikkapa organisaation uudelleenjärjestely, uudelle toimialalle siirtyminen tai uusien maantieteellisten alueiden haltuunotto, jonkin tuotteen tai palvelun kehitys tai myynnin tehostaminen. Olipa toimenpide mikä tahansa, on tärkeää, että kehitystä ohjaavat johdon linjaukset ja oikea, ajantasainen data.

Liiketoiminnan kehittäminen ohjelmiston avulla

Liiketoiminnan kehittämiseen liittyy usein myös yrityksen tietojärjestelmien kehittäminen. Yhä useammin tämä tarkoittaa toiminnanohjausjärjestelmän tai projektinhallinnan uusimista tai kehittämistä. Kunnollinen järjestelmä tukee ja automatisoi yrityksen prosesseja, tehostaa toimintaa, auttaa kasvussa ja erityisesti tarjoaa ajantasaista tietoa päätöksenteon tueksi. Rutiinitoiminnot hoituvat järjestelmän avulla nopeammin ja tämä vapauttaa henkilöstön aikaa muihin oleellisempiin tehtäviin. Henkilöstölle tämä näkyy myös tehokkaampina työkaluina.

Lue myös artikkeli tiedolla johtamisesta.

Koko paletti samassa järjestelmässä

Hyvä toiminnanohjausjärjestelmä kerää kaikki tiedot samaan järjestelmään. Toiminnanohjaus on yrityksesi tärkein tietojärjestelmä, joka hallinnoi ja ohjaa yrityksesi resursseja, prosesseja sekä tietovirtoja. Data ja raportit, mitä järjestelmästä saa ulos, eivät ole ”mutua” vaan luotettavaa tietoa yrityksesi tilasta. Toiminnanohjausjärjestelmän datan avulla lisäät tehokkuutta kaikilla yrityksesi osa-alueilla ja opit sekä onnistumisista että virheistä. Poikkeamien seuraaminen onkin yksi olennainen tapa hyödyntää tietoa liiketoiminnan kehittämisessä.

Toiminnanohjausjärjestelmä auttaa automatisoimaan ja sitä kautta nopeuttamaan prosesseja. Kohon toiminnanohjaus- ja projektinhallintajärjestelmä pitää sisällään projektien aikataulutuksen ja -hallinnan, resurssoinnin, raportoinnin ja kannattavuuslaskennan. Lisäksi siihen kuuluvat työajanseuranta sekä CRM ja myyntilaskutus.

Kohossa pystyt liittämään myös tiketöinnin saumattomasti toiminnanohjaukseen, jolloin asiakaspalvelu ja asiakaskommunikointi paranee, kun olet heti kartalla mistä asiasta asiakas on yhteydessä, pystyt priorisoimaan paremmin ja jakamaan tikettejä oikeille henkilöille.

Hyvä järjestelmä toiminnanohjaukseen auttaa siis yrityksiä automatisoimaan koko ketjun aina tarjouksesta sopimukseen ja laskuun asti kertoen kaiken olennaisen, jotta yritys pysyy kilpailukykyisenä, tehokkaana, laadukkaana ja asiakkaitaan parhaimmalla tavalla palvelevana. Liiketoiminnan kehittäminen vaatii siis organisaation tahtotilan lisäksi kunnollista toiminnanohjausjärjestelmää – loppu onkin sitten vain tekemistä.

Kiinnostaisiko sinua nähdä miten Koho voisi auttaa teidän liiketoimintanne kehittämisessä? Varaa alta aika maksuttomaan demoon.

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi tarpeet ja kulmakohdat ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.