4 + 1 tapaa parantaa yrityksesi taloutta

Monella yrityksellä on korona-ajan jälkeen tarvetta tervehdyttää yrityksen taloutta ja parantaa kannattavuutta. Vaikka korona-aikaankin toimia on varmasti tehty vähintäänkin kulujen karsimisen muodossa, kannattaa ainakin nämä asiat tsekata kuntoon saadaksesi yrityksen talous takaisin raiteille.

1. Kannattavuusseuranta – opettele lukemaan raportteja

Tuo yrityksen talous uusiin korkeuksiin

Kannattavuus vaatii kustannustietoisuutta ja tarkkaa seurantaa. Kannattavuusongelmista kärsivien yrittäjien ongelma on monesti, etteivät he ymmärrä taloushallinnon raportteja. Yrityksen talous on numeroissa, joten ykkösjuttu onkin opetella lukemaan ja tulkitsemaan raportteja. Liikevaihtoa, kassavirtaa ja kannattavuutta on syytä seurata vähintään kuukausitasolla, joskus jopa päiväkohtaisesti. Oikein käytetyllä toiminnanohjausjärjestelmällä saat raportit helposti, nopeasti ja ymmärrettävästi ulos järjestelmästä ja näet jatkuvasti todellisen tilanteen.

Lue myös: Kehitä projektityötä huolellisella raportoinnilla

2. Onko laskutus kunnossa

Myyntisaatavia kannattaa seurata jatkuvasti, se auttaa vähentämään riskiä luottotappioista. Laittamalla koko toimintaprosessi kuntoon ja optimoimalla se aina myyntihetkestä rahan siirtymiseen asti voidaan kasvattaa asiakastyytyväisyyttä sekä tehostaa prosesseja.

Lue myös: Tehosta myyntilaskutusta jopa 87 % toiminnanohjauksen avulla

3. Hankintaprosessi

Tehostamalla ja automatisoimalla hankintaprosessia, aikaa ja resursseja vapautuu esimerkiksi olemassa olevien sopimusten kilpailutukseen, toimittajasuhteiden ja liiketoiminnan kasvattamiseen

4. Kuormita ja resursoi oikein

Seuraamalla kuormitusta jo tarjousvaiheesta lähtien, varmistetaan työtehtävien oikeanlainen jakautuminen tai esimerkiksi laitekapasiteetin tehokas hyödyntäminen. Vastuiden jakaminen tehostuu ja helpottuu ja henkilöstön hyvinvointi säilyy parempana.

Kunnollinen resursointityökalu tarjoaa tietoa, joka on apuna pitkäjänteisessä resurssien käytön suunnittelussa.

Lue myös: Resursointityökalu tuo yrityksen voimavarat tehokkaampaan käyttöön

Plus-vinkki: Panosta asiakashankintaan, seuraa kilpailijoita ja markkinoita, karsi hankintoja. Liikevaihdon lisääminen voi edellyttää jopa markkinointipanostusten nostamista. Toimiva CRM ja kattavat myynnin työkalu auttavat yritystäsi hankkimaan lisää euroja ja luomaan parempaa asiakaskokemusta. Tutustu, kuinka Koho tehostaa myyntiprosessiasi.

Tilitoimisto-plus-vinkki: Tilitoimisto, tuskailetko palveluidesi hinnoittelun kanssa? Vinkkejä siihen saat lataamalla tilitoimiston hinnoitteluoppaan.

Kohon avulla yrityksesi pystyy säästämään selkeitä euroja. Lue lisää seuraavasta blogista.

Haluatko tietää lisää kuinka yrityksen talous laitetaan kuntoon? Konsultoimme mielellämme – varaa maksuton soittoaika!

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi tarpeet ja kulmakohdat ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.