Projektin resursointi paranee kuormitusraportin avulla

Mistä tiedät, kuka työntekijä tekee, mitä ja milloin?  Kenellä työntekijällä on mahdollisesti liikaa kuormitusta ja kenelle mahtuu vielä lisää? Mihin projektiin tarvitaan lisää tekijöitä? Projektin resursointi on kaiken projektityön pohjalla ja tehostaa toimintaa huomattavasti.

Ajantasaisella resursoinnilla varmistetaan, että oikeat henkilöt ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Resursointiprosessin tukena kannattaa käyttää työkalua, jotta tiedot on helppo päivittää ja pitää ajan tasalla. Koska resursoinnin tavoitteena on saada aikaan kannattavia projekteja, on oleellista päästä työkalun avulla vertaamaan suunnitelmia ja toteumia toisiinsa. Toimiva resursointityökalu auttaa myös henkilöitä pysymään sitoutuneena tehtäväänsä.

Kuormitusraportti näyttää ennusteen ja toteuman

Yksi Kohostakin löytyvä raportoinnin erityisalue on työntekijäresursointi. Kuormitusraportti näyttää, mihin projekteihin yksittäinen työntekijä on kiinnitetty ja milloin henkilöllä on liikaa kuormitusta. Resursseja voi tarkastella yksittäisen henkilön, tiimin tai koko henkilöstön osalta. Yksi ihminen ei tietenkään voi työstää kahta asiaa samaan aikaan, joten jos näihin ei kiinnitä huomiota, projekti helposti viivästyy. 

projektin resursointi kuormitustaulukon avulla.

Käyttämällä hyväksesi kuormitusraporttia, resursoit jokaisen projektin alusta asti oikein. Kohossa kuormitustaulukon löydät projektit tai raportit -välilehdeltä, vasemmasta valikosta kohdasta kuormitus. Kuormitustaulukosta näet sekä toteuman että ennusteen. Ennuste näyttää, kuinka paljon henkilö on kuormitettu kokonaistyöajasta, luvut prosentteina. Värit indikoivat kuormituksen tasoa.

Lue myös ja katso video: Näin hallitset kuormitusta ja resursoit tehokkaasti Koholla

Resursointi on mahdollista linkata Kohossa myös toistuviin töihin, jolloin kun työntekijä vastaa tietyn asiakkaan toistuvista töistä, hänen kuormitukseensa määrittyy ennalta resursoitu määrä tunteja automaattisesti. Toteumasta näet aina sen hetkisen tilanteen. Resursoinnin päivittäminen projektin edetessä on kaiken a ja o.

Koho mahdollistaa siis laajan projektoinnin:

  • Projektitaso
  • Projektin vaihetaso
  • Työntekijäresursointi
  • Keskitetty kuormitusnäkymä
    ・Vertailu suunnittelun ja toteutuman välillä

Jos haluat syventää tietoasi resursoinnista, olemme tehneet erillisen oppaan projektien onnistuneeseen resursointiin. Voit ladata sen täysin maksuttomasti tästä alta.

Koho on projektinhallinta- ja resursointityökalu, joka tarjoaa tietoa, avuksi pitkäjänteiseen resurssien käytön suunnitteluun. Tietoja voidaan tarkastella ja suunnitella useita kuukausia tai jopa vuosia eteenpäin. Ennustetta voidaan verrata toteutumaan, jonka perusteella kuormitusta ja resursointia voidaan säätää ja tarkentaa ja tehostaa näin yrityksen toimintaa. Resursointityökalu auttaa myös suunnittelemaan loma-ajat ja muut pidemmät poissaolot paremmin.

Haluatko nähdä lisää? Varaa demoaika!

Sinua voisi kiinnostaa myös

FBLinkedin-60

7 vinkkiä: pienten tiimien projektinhallinta

Lue vinkkejä hyviksi todetuista toimintatavoista pienten tai keskisuurien tiimien projektinhallintaan. Ota nämä vinkit käyttöön erityisesti luovilla aloilla tai konsultointialoilla!

Lue lisää

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely on maksuton ja se ei velvoita sinua mihinkään. Saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.