Ratkaise rahanpesulain velvollisuudet Kohon avulla

Tiesithän, että nykyinen rahanpesulaki asettaa monille yhteisöille uutena velvollisuutena tunnistaa asiakkaan ja tämän edustajan henkilöllisyyden sekä ilmoittaa tosiasialliset edunsaajat kaupparekisteriin.

Rahanpesun torjunnan kannalta avainasemassa ovat sellaiset yritykset ja ammattihenkilöt, jotka voivat toiminnassaan tunnistaa rahanpesuun ja terrorismin rahoittamiseen liittyviä riskejä tai joita voidaan arvella käytettävän hyväksi näihin tarkoituksiin. Tällaisiin toimialoihin luetaan mm. kirjanpito ja tilintarkastus, kuten myös esim. finanssitoiminta ja asunnonvälitys.

Avi on alkanut tekemään tarkastuksia tilitoimistoihin rahanpesulain kohtien toteutumisesta ja asiakkaiden tunnistamisesta. Tästä pääset lukemaan AVI:n rahanpesulain valvonnasta.

Tilitoimiston on lain mukaan tunnettava asiakkaansa ja tunnistettava sen edustajat(t), esimerkiksi henkilö(t), jonka kanssa toimeksiantosopimus allekirjoitetaan. Näiden henkilöiden henkilöllisyys on todennettava. Asiakkaan tosiasialliset edunsaajat on myös tunnistettava. 

Kohon avulla tunnistat omat asiakkaat ja merkitset helposti rahanpesulain mukaisesti tosiasialliset edunsaajat. Nämä saat myös näppärästi yhtenä raporttina ulos järjestelmästä.

Näin se toimii:

1. Tunnistautuminen

 • Kohosta voidaan lähettää sähköpostitse kutsu sähköiseen tunnistautumiseen kaikille asiakkaille, jotka löytyvät Kohon CRM:stä
 • Asiakkaan henkilöllisyystodistuksen kopio tai passinnumero voidaan lisätä Kohoon

2. Tosiasiallisten edunsaajien rekisteri

Rahanpesulaki tosiasialliset edunsaajat
 • Edunsaajista voidaan tallentaa Kohoon seuraavat tiedot:
  • nimi
  • syntymäaika
  • kansalaisuus
  • kotikunta tai ulkomailla asuvasta henkilöstä kotimaa ja kotiosoite
  • määräysvallan tai omistusosuuden peruste ja laajuus
  • jos henkilö on poliittisesti vaikutusvaltainen
 • Tehostetun seurannan piirissä olevat yritykset. Yrityksestä voidaan kirjata, jos se on tehostetun seurannan piirissä. Silloin voidaan lisätä kotimaa, toimiala ja muut tunnusmerkit.

Tosiasiallisia edunsaajia ovat: 

 • Ne luonnolliset henkilöt, joilla on suoraan omistuksessaan tai hallinnassaan yli 25% osakkeista (pääomasta, osuuksista tai äänivallasta) tai
 • Jotka muulla tavoin suoraan tai välillisesti hallitsevat yritystä. Välillinen hallinta muodostuu, mikäli sopimuksen tekevästä yrityksestä omistaa yli 25% toinen yritys, jonka enemmistöomistajana on luonnollinen henkilö.

Rahanpesulaki toi velvollisuuksia, Kohon asiakkaiden tunnistamisen ratkaisulla hoidat ne kuntoon. Jos olet jo Kohon asiakas, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin laitetaan tunnistaminen samantien päälle. Asiakkaillemme tämä on maksuton palvelu. Muussa tapauksessa ota yhteyttä Mikkoon!

Mikko Wäck
Tuotepäällikkö
050 564 4143, mikko.wack@kohosales.com

Sinua voisi kiinnostaa myös

Haluaisitko nähdä lisää? Varaa aika etäesittelyyn!

Varaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi tarpeet ja kulmakohdat ja autamme mm. tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi menestymään.