Onko työajanseuranta pakollista yrityksille?

Työajanseuranta todellakin on pakollista jokaiselle yritykselle. Mutta sen lisäksi se myös kannattaa; se on sekä työantajan että työntekijän etu. Joskus asiantuntijatyössä työajanseuranta saatetaan nähdä vain pakollisena velvoitteena ja työajan mittaaminen voi olla hankalaakin, kun työpaikan ja työajan käsitteet voivat olla hyvinkin liukuvia. Pakollinen työajanseuranta on kuitenkin paikallaan asiantuntijatyössäkin, vaikka palkkaa ei maksetakaan tuntien perusteella tai tehdyistä työtunneista laskuteta asiakasta.

Laki velvoittaa pitämään kirjaa useimpien työntekijöiden ajasta

Pakollinen työajanseuranta onnistuu sähköisesti

Suomessa kaikkien työntekijöiden työtunneista tulee pitää reaaliaikaista tuntikirjanpitoa työaikalain mukaisesti. Yleinen harhaluulo on, että työaikalaki koskettaa vain tiettyjä työntekijäryhmiä tai organisaatioita. Tuntikirjanpitovelvoite koskee niin tunti- kuin kuukausipalkkaisiakin työntekijöitä. Velvoitteeseen on kuitenkin muutamia poikkeuksia, kuten johtavassa asemassa olevat. Työaikakirjanpito on työnantajan velvollisuus ja hänen on merkittävä ylös säännöllisen työajan työtunnit, lisä-, yli-, hätä- ja sunnuntaityötunnit. Työaikakirjanpidosta tulee löytyä myös työstä suoritetut rahalliset korvaukset tai annetut vapaat.

Vaikka laki edellyttää ym. dokumentaatiota, ei tätä välttämättä tarvitse ajatella pelkkänä pakollisena pahana. Työajanseuranta takaa myös paljon hyötyjä organisaatiollesi. Esimerkiksi palkkariidoissa selkeä kirjanpito on työaikatietojen ansioista hyvä apu. Nykyaikainen työnajanseuranta myös helpottaa palkanmaksua ja tehtyjen työtuntien laskuttamista asiakkailta. Digitaalissa työajanseurantajärjestelmissä työnantajan on helppo seurata työntekijän työtunteja ja maksaa palkat. Tehdyt työtunnit saadaan myös kohdistettua asiakkaille tai projekteille.

Työajanseuranta osana kannattavuutta ja kasvua

Hyvät työajanhallintaan liittyvät käytännöt ja ratkaisut tukevat liiketoimintaa muutoinkin kuin vain lain vaatimissa puitteissa. Hyvällä työajanseurannalla panostukset voidaan kohdentaa sinne, missä niitä kaivataan eniten ja lisäarvoa tuottamattomia työvaiheita ja prosesseja voidaan tehostaa. Toimiva työajanhallinta on avainasemassa organisaation tuottavuuden arvioinnissa ja kehittämisessä.  Työnantaja hyötyy siis työaikakirjanpidosta mm. yrityksen paremmalla johtamisella ja työhyvinvoinnin paranemisena. Poikkeamia ja poissaoloja on helppo seurata, resursoida työaikaa ja seurata kannattavuutta. Näin toteutuu reilu ja oikeudenmukainen työn kuormitus.

Hyvä työajanseurantajärjestelmä palvelee yrityksen tarvetta

Nykyaikaisista työajanseurannan palveluista saat kattavat ja reaaliaikaiset raportit viranomaisia varten. Työaikalain muuttuessa myös hyvä työajanseurantaohjelma muuttuu mukana ja taipuu erilaisiin laskentoihin. Kun pohdit järjestelmää, tärkeää on, että se on integroitavissa käytössäsi olevaan taloudenhallintaan ja että se palvelee yrityksen tarvetta. Mieti siis, millaisia raportteja juuri sinun yritykselläsi on tarve seurata, mitä muuta tietoa järjestelmältä toivotaan kuin se, että henkilö x on ollu töissä 8-16. Tarkista myös, että tuntilaskutettavat työt saa helposti lisättyä laskulle ja että toistuvat työt näkyvät järjestelmässä.

Lue myös: AVIn tarkastus tulossa – laita työajanseuranta kuntoon

Koho toiminnanohjauksella hoituu pakollinen työajanseuranta, ja se myös taipuu monenlaiseen työajanseurannan tarpeeseen, integroituu laajasti eri taloudenhallintajärjestelmien kanssa ja on räätälöitävissä.

tai varaa etäesittely!

Sinua voisi kiinnostaa myös

Talvi tulee ja sen myötä kausityöntekijät – Tuntikoneella tunnit ylös kätevimmin

Työnantaja, onko sinulla talveksi tulossa kausityöntekijöitä tai joulun kiireapua? Kesä on tietysti kausityöntekijöiden kulta-aikaa, mutta …

Lue lisää

Kohon Tuntikone – tehoja ja turvallisuutta tilitoimistolle työaikakertymien keräämiseen

Tilitoimisto, joko olet kuullut Kohon Tuntikoneesta? Kohon kehittämä Tuntikone on helppo ja edullinen palvelu, jonka …

Lue lisää
työmäärysten hyödyt

Näin seuraat päivittäisiä töitä työmääräysten avulla

Toistuvat työt työmääräyksillä Kohossa päivittäisten tai toistuvien töiden hallinta tapahtuu järjestelmästä löytyvien työmääräysten avulla. Työmääräyksillä …

Lue lisää

Haluaisitko kuulla lisää?
Varaa aika etäesittelyyn!

Tilaa maksuton etäesittely ja anna Kohon vakuuttaa. Käymme henkilökohtaisen esittelyn aikana läpi yrityksesi myynti- ja laskutusprosessit ja autamme tehostamaan myyntiä sekä säästämään jopa 87 % laskutuskuluissa. Etäesittely ei velvoita sinua mihinkään, ja saat paremman näkemyksen siitä, kuinka Koho auttaisi juuri sinun yritystäsi.