Skip to content

Lisätehoa työpäivään Pomodoro-tekniikalla

Kirjoittaja: Susanna Parri
5.7.2018 09:46

Moni asiantuntijatyötä tekevä painii aika ajoin ajanhallinnan ongelmien kanssa. Etenkin kesällä sään helliessä voi olla hankala löytää motivaatio ja pitää fokus työnteossa. Pomodoro-tekniikan avulla otat työajasta maksimihyödyn irti ja saat kellosta motivoivan työkaverin. Pomodoro on itsensä johtamisen tekniikka, joka perustuu siihen että työhön tarttumisen kynnys madaltuu kun asetat ajastimen vierellesi.

Näin suoritat Pomodoron:

1. Aloita listaamalla työtehtävät jotka sinun pitäisi saada valmiiksi työpäivän aikana.

2. Päätä mihin tehtävistä tartut ensimmäisenä. Yksi tapa priorisoida työtehtäviä on lajitella tehtävät neljään luokkaan kiireellisyyden ja tärkeyden perusteella seuraavasti:

  1. kiireelliset ja tärkeät tehtävät
  2. kiireelliset mutta ei niin tärkeät tehtävät
  3. ei kiireelliset mutta tärkeät tehtävät
  4. ei kiireelliset, ei tärkeät tehtävät

3. Aseta munakello tai esimerkiksi puhelimen ajastin 25 minuuttiin. Ajan kulun hahmottamisen kannalta tikittävä kello saattaa toimia tehokkaammin. Pomodoro-tyyppisiä työpöytä- ja puhelinsovelluksia on myös saatavilla laaja valikoima, hae esimerkiksi hakusanalla “Pomodoro”  Play Storesta tai App Storesta.

4. Uppoudu valitsemaasi työtehtävää kunnes kello soi.
5. Ota pieni tauko – jaloittele hetki, hae kupillinen kahvia tai tee jotain muuta rentouttavaa.
6. Aloita uusi Pomodoro-sessio.

Säilytä työteho taukojen avulla

Ota noin 20-30 minuutin tauko joka neljännen Pomodoron jälkeen. Intensiivisen työrupeaman jälkeen on hyvä antaa aivojen hieman levätä ja ajatusten harhailla jotta tehokkuus ja energia säilyy.

Pomodoro-tekniikan avulla voit opetella entistä tehokkaammaksi ja saada entistä enemmän aikaan. Tiedostamme että aina työpäiviä ei yksinkertaisesti pysty kellottamaan Pomodorolla, mutta tämä tehokas ajanhallinnan työkalu joka on hyvä pitää takataskussa ja kaivaa esiin esimerkiksi silloin kun tuntuu että flow-tilaan pääseminen on vaikeaa tai ajatukset harhailevat ja fokus on hukassa.

Nosta motivaatiota entisestään  – Aseta tehtävät, määräajat ja tavoitetyömäärät Kohoon

Kohoon voit asettaa tavoitteet laskutettaville tunneille jokaiselle viikonpäivälle ja seurata reaaliaikaisesti saatavien kertymistä. Voit myös pitää deadlineihin pohjautuvaa tehtävälistaa Kohossa itsellesi tai delegoida tehtäviä eteenpäin. Kun yhdistät nämä Pomodoro-tekniikkaan, voit tehostaa omaa tekemistäsi merkittävästi.

Kiinnostuitko Kohosta? Pyydä ilmainen etädemo tai konsultointi!

Tilaa demo

Haku